moartea lui Nelu Ploiesteanu
Reactiile vedetelor la moartea lui Nelu Ploiesteanu!
aprilie 2, 2021
Anna Lesko iti recomanda
Anna Lesko iti recomanda o salata de post cu peste, care face furori pe internet!
aprilie 3, 2021

Gabi Lunca a murit de în aceeasi zi cu Nelu Ploiesteanu!

De Ana Maria Constantinescu, Luni, 08 martie 2021, 15:14.

Gabi Lunca a murit , în aceeași zi în care a pierdut lupta cu nemiloasa boală și Nelu Ploieșteanu. Cântăreața de muzică lăutărească, în vârstă de 83 de ani se afla internată de două săptămâni la Spitalul din Ilfov. Anunțul a fost făcut de Rebeca, fiica interpretei.

Cantăreața de muzica lăutărească, Gabi Lunca a urcat la cer vineri, după o îndelungată suferință. Artista a fost diagnosticată și se afla internată la Spitalul din Ilfov. Decesul cântăreței a venit la 23 de ani de la pierderea soțului ei, artistul Ion Onoriu. Anunțul morții sale a fost făcut de fiica ei, rebecca, pe Facebook.

Gabi Lunca a murit , Iată ce a scris Fata ei, Rebeca:

”Dupa 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem...”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei imagini cu părinții ei, pe vremea în care cântau împreună și erau în vogă. Artista s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă. Cântăreața a murit pe un pat de spital, ca și colegii ei de breaslă, și răpusă de aceeași boală. S-a stins în aceeași zi cu Nelu Ploieșteanu (70 ani) și la o săptămână de Cornelia Catanga (63 ani).

Reacțiile vedetelor nu au întârziat să apară Nicu Alifantis: ”Și Gabi Luncă? E trist, e din ce în ce mai trist. E mult, e prea mult! Drum lin către stele, Dumnezeu s-o odihnească în pace, condoleanțe familiei!” Iuliana Tudor: ”...de ce si ea? Am iubit-o și ne-a iubit dincolo de cuvinte! Am pierdut cu toții ultima voce a Lăutariei clasice romanești! Dumnezeu să o odihnească!” Gelu Voicu: ”Doamne ce vremuri trăim! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Împărăția Sa! Se încheie o eră odată cu plecarea marii artiste, Gabi Luncă! Condoleanțe familiei!” Artista, plânsă și de un ploieștean de-al ei Cezar Ouatu: ”Dumnezeu să vă odihnească în pace, stimată mare Doamnă a muzicii lautărești cu voce de argint și cu inegalabilele “vibrato-uri dulci”! Aceasta a fost, este și va rămâne D-na Gabi Luncă! P.S. Este incredibil cum într-o săptămână dispar din păcate 3 mari artiști ai patrimoniului cultural și muzical al României! Sunt artiști care ți-ai dori să rămână, considerându-i nemuritori, dar din păcate sunt doar trecători, care lasă totuși, în urmă, geniul operei lor! Îmi pare rău să o spun, dar devenim din ce în ce mai săraci, din punct de vedere muzical, cultural și artistic!”