Andreea Marin invitata
Andreea Marin invitata lui Fuego în prima editie a emisiunii ”Drag de România mea” de la TVR!
aprilie 3, 2021
Irina Loghin trei retete
Irina Loghin trei retete din soia
aprilie 5, 2021

Eurovision 2021 : Roxen, de doua milioane de ori „Amnesia”!

De Ana Maria Constantinescu, Luni, 08 martie 2021, 15:14.

Eurovision 2021 Proiectul României la Eurovision a depăşit pragul de două milioane de vizualizări pe canalele oficiale Youtube. Videoclipul piesei „Amnesia”, interpretată de Roxen și regizat de Bogdan Păun, este unul dintre cele mai urmărite. Pe canalul concursului internațional, cu aproape 1,4 milioane de vizualizări. Piesa are peste 850 de mii de vizualizări şi pe canalul de Youtube al tinerei artiste. A depăşind cifra de 2,2 milioane de afişări și adună, pe cele două conturi, peste 60 de mii de aprecieri:

Piesa României la Eurovision a atras un val de comentarii pozitive, numeroși fani din România și din străinătate manifestându-și susținerea

Sunt fericită de fiecare dată când văd că piesele mele sunt primite bine. Si ca sunt apreciate de un număr atât de mare de oameni. Mai ales acum, când vine vorba despre piesa pe care o voi cânta pe scena Eurovision”, mărturisește Roxen. „Așa cum am mai spus, Amnesia este o piesă specială, cu un mesaj în care se pot regăsi foarte mulți. Aașa că nu pot decât să mă bucur de rezultatele pe care le are în acest moment. Le mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru toate mesajele frumoase pe care mi le trimit constant. Înseamnă enorm pentru mine, mă motivează să muncesc mai mult și să dau tot ce am mai bun”, a mai declarat reprezentanta României la Eurovision.

Roxen a început repetițiile pentru Rotterdam

Roxen a început repetițiile pentru show-ul României pe scena din Rotterdam și a înregistrat piesa „Amnesia” live-on-tape. Acest tip de înregistrare este o premieră în istoria concursului și a fost solicitată tuturor artiștilor participanți, pentru realizarea show-ului în eventualitatea în care unii dintre ei nu vor putea călători în Țările de Jos, din cauza unor eventuale restricții impuse de pandemie.

Eurovision 2021 Roxen, debut marcat de colaborarea cu Sickotoy

Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, cucerind trofeu după trofeu la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa You Don’t Love Me”, care a atins performanțe remarcabile, ajungând pe primele 10 poziții ale celor mai difuzate piese la radio atât în topurile din România, cât și în cele din Bulgaria, și s-a regăsit, totodată, și în playlist-urile radiourilor din Franța, Mexic, Spania, SUA și Turcia.

Single-ul său de debut – Ce-ți cântă dragostea” – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni. El a însumat peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecția națională, piesa Alcohol You fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiția Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediția din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: „Amnesia”.

Eurovision 2021 competiția are loc la Rotterdam în luna mai

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de țări.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019.Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Primul concurs Eurovision a avut loc în 1956

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).