Eurovision 2021
Eurovision 2021 : Roxen, de doua milioane de ori „Amnesia”!
aprilie 5, 2021
Designerul Nausica Mircea
Designerul Nausica Mircea i-a realizat tinutele Vioricai Dancila cat a fost premier!
aprilie 5, 2021

Irina Loghin trei retete din soia

De Ana Maria Constantinescu, Luni, 08 martie 2021, 15:14.

Irina Loghin trei retete din soia. Irina Loghina decsoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Celebra cântăreață de muzică populară nu mai consumă carne de ani de zile și preferă preparate din soia. Artista ne dezvăluie câteva din rețetele ei de bază.

Irina Loghin a devenit vegetariană de ani buni. Stilul de viaţă sănătos, pe care l-a adoptat în urul vârstei de 40 de ani, alimentaţia echilibrată şi sportul au ajutat-o mult, pe parcursul anilor pentru a se menține în formă.

Acum consumă foarte mult pește și preparate de bază de soia, iar cine îi calcă pragul are ocazia să le și guste. Interpreta noastră spune că beneficiile consumului de soia sunt nenumărate: previne cancerul, scade colesterolul şi te menţine suplu. Irina Loghin ne-a dezvăluit cum prepară rețete de post din soia.

Irina Loghin trei retete din soia maioneză


Ingrediente:
200 ml de lapte de soia, 200 g de orez fiert, 100 ml de ulei, o linguriţă cu sare.
Mod de preparare:
laptele de soia, orezul şi sarea se pun în blender şi se amestecă circa două minute. Se adaugă uleiul, puţin câte puţin, amestecând în blender încă un minut. Maioneza obținută se foloseşte la salată boeuf, la diverse sosuri sau preparate culinare.

Brânză de soia (Tofu)


Ingrediente:
două căni cu făină de soia, o jumătate de cană cu făină integrală de grâu, doi gogoşari roşii, o lingură cu pătrunjel verde, tocat, o linguriţă cu drojdie de bere, o linguriţă cu sare grunjoasă, patru căni cu apă.


Mod de preparare:
se curăţă şi se spală gogoşarii. Se îndepărtează cotoarele şi seminţele, după care se taie în bucăţi mici. Ingredientele se pun într-un blender şi se amestecă timp de două minute. Compoziţia obţinută se pune într-o formă de pâine unsă cu pesmet sau mălai. Se lasă să stea zece minute, după care se bagă la cuptor şi se lasă timp de o oră şi jumătate la 180 de grade Celsius. Se stinge focul şi se lasă tava în cuptor încă 30 de minute. La final se scoate tava din cuptor şi se îndepărtează crusta maronie de la suprafaţă. Se consumă așa, fie în diverse preparate culinare.

Lapte de soia


Ingrediente:
250 g de boabe de soia, trei litri de apă, trei mere, două-trei linguriţe cu esenţă de vanilie.


Mod de preparare: boabele de soia se pun la înmuiat în apă rece timp de 12 ore. Apoi se scurge apa, se spală boabele de soia, se pune altă apă şi se fierbe totul timp de două minute, până ce boabele dau în clocot. Pe parcursul fierberii se îndepărtează cojile ce se ridică la suprafaţă. După ce boabele de soia au fiert, se scurge toată apa şi se pune în blender cu apă călduţă (o cană cu soia înmuiată la patru căni cu apă), timp de două minute.

Soia, pasată în blender, se strecoară printr-un tifon şi se stoarce bine. În laptele rezultat se adaugă trei mere tăiate sau două-trei linguriţe cu esenţă naturală de vanilie şi se fierbe 20 de minute în clocot la foc mic. Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se serveşte ca atare sau amestecat cu miere, fie cu fulgi de porumb sau de ovăz. Pulpa rezultată după stoarcerea laptelui se poate folosi la pregătirea altor preparate culinare.