horoscop 2021
Horoscop 2021 , semne care vor avea noroc in acest an
aprilie 13, 2021
Angela Similea
De 10 ani Angela Similea traieste pe la prieteni
aprilie 13, 2021

Scenariu pentru reluarea nuntilor dupa Paste: 200 de persoane in scenariul verde, 100 in cel galben

De Ana Maria Constantinescu, marti 13 aprilie 2021, 15:14.

Vivamus in diam turpis. In condimentum maximus tristique. Maecenas non laoreet odio. Fusce lobortis porttitor purus, vel vestibulum libero pharetra vel. Pellentesque lorem augue, fermentum nec nibh et, fringilla sollicitudin orci. Integer pharetra magna non ante blandit lobortis. Sed mollis consequat eleifend. Aliquam consectetur orci eget dictum tristique. Aenean et sodales est, ut vestibulum lorem.

Scenariu pentru reluarea nunților din 15 mai: 200 de persoane în scenariul verde, 100 în cel galben. Într-o încercare de a salva situația, persoanele care au afaceri în domeniu poartă discuții cu reprezentanții Guvernului. De ce? Pentru reluarea nunților măcar din 15 mai, însă deocamdată nu au primit nici un răspuns.

Cei care lucrează în industria evenimentelor și în special a nunţilor au prezentat Guvernului mai multe propuneri. Un scenariu optimist ar fi deschiderea sezonului din 15 mai, iar petrecerile să fie organizate în funcţie de incidența din fiecare localitate.

Scenariu pentru reluarea nuntilor

„Nu suntem pentru un număr de persoane fix la eveniment cum a fost anul trecut 50 interior şi 100 afară, ci numărul să fie în directă corelare cu suprafaţa de desfăşurare a evenimentului”, a explicat Alin Caraman, preşedinte Asociaţia furnizorilor din industria nunţilor, potrivit știrile Pro TV.ro.

Acest lucru înseamnă că într-o sală cu o capacitate de 500 de metri pătraţi ar putea participa - în scenariul verde 200 de persoane, în cel galben 100 de persoane, iar în cel roşu invitaţii să fie testaţi ori vaccinaţi.

Mirii şi-au anulat nunta de mai multe ori până acum

Între timp, viitorii miri număra de câte ori şi-au anulat nunta până acum. Olga şi Alex s-au cunoscut acum 3 ani în Marea Britanie. Au făcut cununia civilă în Bournemouth, oraşul natal al mirelui, iar nunta au stabilit-o anul trecut. Însă au schimbat-o de șase ori. Cei doi vor avea şi o fetiţă care va veni pe lume în iulie. Cel mai probabil, va dansa cu ei la nuntă.

„Cel mai rău lucru este că nu mai poţi planifica nimic. Este prea multă incertitudine şi nimeni nu are un plan clar legat de ce urmează să se întâmple”, spun Oana și Alex.

Gabriela şi Richard au amânat fericitul eveniment de 4 ori, iar acum aşteaptă cu emoţie data de 2 septembrie.

„Cel mai aiurea a fost pe 1 noiembrie, când am amânat-o înainte cu o săptămână. Am dat toate invitatile, toată lumea aştepta să facă nunta şi din păcate nu s-a putut face”, a spus Gabriela Ignat, viitoare mireasă.

Alina şi Marius au fost ceva mai „norocoşi”. Ei şi-au amânat nunta de trei ori şi speră că e şi ultima dată. Acum, telefonul o anunţă pe mireasă câte zile i-au mai rămas până când va îmbrăca rochia mult visată, asta dacă o să o mai cuprindă, spune ea.

„Mai mult mi-e frică că nu o să intru în rochia de mireasă, soţul la fel, nu ştim nici acuma, să mâncăm mai mult, mai puţin, ne îngrăşăm, trebuie să ţinem un pic de regim”, susține Alina, viitoare mireasă.

Unii miri au început să-şi reprogrameze evenimentul peste doi ani

Descurajaţi de atâtea amânări şi restricţii, unii miri au început să-şi reprogrameze evenimentul peste doi ani, spun reprezentanţii restaurantelor.

„Erau evenimente de 60 de persoane, dar invitaţii sunt foarte reticenţi, încă au această temă. Nu atât de Covid, cât de amendă. Au anunţat că nu pot veni şi atunci cu 20 de invitaţi nici mirii nu puteau să facă faţă cheltuielilor”, a precizat Gabriela Curelaru, manager restaurant.

Din această cauză, deja cele mai multe evenimente programate pentru luna mai au fost deja, amânate.