Lili Sandu a slabit 1
Lili Sandu a slabit alaptand si mancand sanatos
aprilie 21, 2021
delia amna barza
Delia amana barza
aprilie 21, 2021

Florin Piersic a fost de 46 de ori la Mormantul Sfant

De Ana Maria Constantinescu, miercuri, 21 aprilie 2021, 15:14.

Florin Piersic a fost de 46 de ori la Mormantul Sfant. Celebrul actor a acceptat invitatia lui Dan Negru de a participa in emisiunea Legendele cu Dan Negru. Cu aceast prilej, marele actor a facut o serie de marturisiri de suflet.

Florin Piersic, în vârstă de 84 de ani, a avut o viață de roman. A iubit și a fost iubit, a avut soții și amante. Pe scenă era o forță a naturii. Prezența lui îi atrăgea pe toți ca un magnet.

Actorul s-a născut într-o familie în care iubirea era cel mai prețios sentiment. Tatăl lui a ajuns la Regele Ferdinand, acolo unde a cerut voie să se căsătorească cu aleasa inimii lui. Așa a apărut pe lume Florin Piersic, în data de 27 ianuarie 1936.

Florin Piersic a vorbit despre moarte

Actorul Florin Piersic spune că îi este frică de moarte. În Israel, la Mormântul Sfânt a fost de 46 de ori. “Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau”, a declarat actorul nostru.

Am amintiri extraordinare de la Teatrul Național. O seară întreagă am stat închis, în toaletă în sala asta de aici, am ținut clanța. Asta ca să văd spectacolul cu Birlic și maestrul Radu Beligan. Nici nu visam vreodată că o să fiu actor. Tatăl meu avea o generozitate în el, ajuta pe toată lumea. Nu e nicio legendă, de ce exagerezi? (n.r. când l-a numit Dan Negru o legendă)”, a mai spus Piersic.

Actorul spune că tatăl său a ajuns la Regele Ferdinand, pentru a o cere de soție pe mama sa. ”Bunicul meu i-a spus tatălui meu că i-ar da-o pe mama, dar că ofițerii sunt ușuratici. El s-a dus la Regele Ferdinand, i-a spus că nu i-o dă de soție, iar atunci Ferdinand i-a spus să iasă din armată și așa poate să o ia în căsătorie. L-au făcut medic veterinar”, a mărturisit actorul nostru.

Florin Piersic a fost de 46 de ori la Mormantul Sfant

Erau o familie adevărată, dar i-a lovit cumplit o tragedie. Sora lui Florin Piersic a murit la numai 15 ani, după ce a încercat să își salveze o colegă din apă. A luat-o un vârtej și au găsit-o niște pescari la 11 km distanță.

Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze colega. Cu rochița cu care era a sărit în apă, domnul care a sărit în apă, a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu au mai găsit-o.

A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o niște pescari. A murit fetița doctorului Piersic. În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coșciug. Apoi nu i-am mai văzut o lună de zile, au plecat la București, să facă spiritism.

O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una din zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, și-a amintit Florin Piersic, cu mare durere.

Și-a regăsit sora la Paris

Peste ani, când devenise actor, Piersic a trăit o întâmplare stranie.

“Când am fost pentru prima dată la Paris, am urcat câteva trepte și mi-au apărut în față niște pictori. Acolo, uitându-mă la un portret, la o pictură, în fața mea… Știu, e incredibil ce spun! Atunci am văzut-o pe Lucica. Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniță.

Când l-am văzut pe cel care a pictat, mă privea zâmbind. Am spus: peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am dus, 5-10 minute și m-am întors. Nu era vândut nimic, decât ăsta nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat.

Am vorbit cu mama mea și mi-a spus: a fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă. Ea a fost acolo cu tine. Lucica e singura pe care nu o visez, dar mă gândesc la ea foarte mult. La ce mă gândesc seara, mi se împlinesc gândurile”, și-a mai amintit Piersic.